rujna 28, 2012

Čokoladna fantazija



Sastojci za 6   osoba

  • Biskvit

    • 360 g čokolade za kuhanje
    • 300 g maslaca
    • 120 g oraha
    • 180 g oštrog brašna
    • 6 jaja
    • 4.8 žlice šećera
    • 1.2 prašak za pecivo
     

  • Glazura

    • 150 g čokolade za kuhanje
    • 180 ml slatkog vrhnja 

Priprema:

Biskvit
  • Rastopite čokoladu(preporuka Kandit) i maslac da dobijete glatku smijesu te ostavite da se ohladi.
  • Pjenasto izmješajte jaja sa šećerom, dodajte isjeckane orahe, brašno, prašak za pecivo te smjesu od čokalade i maslaca.
  • Izlijete u prethodno pripremljen kalup za tortu te pecite na 160 stupnjeva oko 45 minuta.
  • Ostavite da se ohladi.
Glazura
  • Zagrijte slatko vrhnje, dodajte čokoladu te dobro promiješajte dok se čokolada ne otopi.
Finalizacija
  • Prohlađenom glazurom premažite tortu i pospite je sa malo mljevenih oraha te stavite u hladnjak da se ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar